Daniela Simache

Psihoterapeut certificat în Analiză Tranzacţională (CTA-P)

Dr. Daniela Simache este psihoterapeut (CTA-P), psiholog clinician principal (supervizor), trainer CNFPA și formator în domeniul prevenirii și terapiei dependențelor. A participat la traininguri și formări în terapia cognitiv-comportamentală, gestalt terapie și terapie integrativă.

Lucrează cu adolescenți și adulți, în format individual, de cuplu și de grup. Are experiență de 20 ani ca psiholog în ONG-uri, în sistemul medical de stat și apoi în practică privată, precum și 15 ani de experiență în activitatea de cercetare și 5 ani ca asistent universitar. Este doctor în psihologie cu teza “Aspecte ale comunicării la tinerii consumatori de droguri” (2009) și autoare (singură sau în colaborare) a mai multor lucrări și comunicări științifice despre comunicare și integrare socială, educație alternativă, marginalizare și devianță. În octombrie 2008 a înființat împreună cu Sorina Vrană clinica ESENTIAL PSY.

Este membră a comunității AT din 2002. A participat la diferite activități și proiecte ale ARAT (Saloanele Naționale de Psihologie 2005-2007, conferințe naționale, Comisia Profesională ARAT 2015-2017, reprezentare la Comisia Profesională a FRP, etc). Stilul său de lucru este bazat pe principiile din AT relațional și pe Școala redeciziei. Practica sa profesională este concentrată pe creșterea conștientizării asupra autonomiei și capacității de autodeterminare a fiecărei persoane. Consideră relația client-terapeut drept cel mai important vehicul al schimbării.


Workshopuri susţinute de Daniela Simache:
"Dependența în relația terapeutică: cine de cine și... de ce este dependent?" (Sâmbătă, 27 octombrie, 11:00 - 13:30)